Полугодишњи извештај Актива за развој школског програма за школску 2018/2019.

VtbnPuhYНа састанку Стручног актива за развој школског програма чланови су разматрали оствареност школског програма у току  првог полугодишта. Закључено је да се школски програм остварује по плану који је усвојен 28.6.2018, а који је у складу са законским оквирима. Школски програм је усклађен са Годишњим планом рада школе и Развојним планом школе.

У току првог полугодишта одржавали су  се угледни, огледни, интердисциплинарни часови. Успостављена је хоризонтална и вертикална повезаност између различитих наставних предмета. Реализован је и школски пројекат „Друг ментор“, а са радом наставља и блог „Свеска лепих предавања“ који је  почео да ради у формату Вордпреса од 26.12.2016. и од тада је објављен 71 чланак. У првом полугодишту школске 2018/2019. године објављено је 14 чланака, што чини готово петину укупног броја. Чланака је могло да буде и више, али нису објављени сви огледни/угледни часови који су одржани у школи у току овог периода. Очекивања су да ће се у току другог полугодишта ретроактивно објавити још неки часови и активности, када наставници доставе припреме и друге материјале. Блог „Свеска лепих предавања“ је подржао и неколико пројеката који се реализују у нашој школи.

  • „Угледни трио“ који има за циљ да се направи више интердисциплинарних угледних часова који ће ђацима целовитије и животније дочарати неке појмове о којима уче.
  • „10 за 100“ који су представиле учитељице Сандра Радовановић и Катарина Гацин.
  • „Сат“ који је покренуло Друштво младих математичара Србије.

Детаљни извештаји свих ових пројеката дати су у извештају о раду Стручног актива за развојно планирање.

У другом полугодишту планирана је израда анекса школског програма за период од школске 2018/2019. до 2021/2022. године, који обухватају други разред, шести разред и део седмог разреда.

Београд, 31.1.2019.                                                                     

Руководилац Стручног актива Маријана Мирковић

Дел.број 161 од 31.1.2019.    

О metodicar

http://bozanstvenabiologija.wordpress.com/ http://bioloskiblog.wordpress.com/ http://izperajednog.wordpress.com/
Овај унос је објављен под Актив и означен са , , . Забележите сталну везу.

Постави коментар